Her er samlet de smådyr, jeg har mødt på min vej i forbindelse med fotografering af sommerfugle i Bøtøområdet. Det vil sige øvrige insekter og edderkopper (spindlere). De fleste smådyr er meget nemme at fotografere, da de ikke er menneskesky i samme grad som sommerfugle. Af samme grund kan det være en meget god ide at øve sig på nærfotografering af insekter netop på disse smådyr og lære sit kamera bedre at kende.

Interessen for smådyrene opstår naturligt, når man vandrer i naturen og leder efter sommerfugle. Man møder dem tit på de samme steder og ofte også på de samme blomster som sommerfuglene. Personligt blev jeg fascineres af deres mangfoldighed, og langsomt opstod der et ønske om kende deres navne og levevis. Indimellem løber man også ind i nogle eksemplarer, der er sjældne for landet eller for området, hvilket skærper interessen. Med Bøtøs placering på Falster nær Danmarks sydligste punkt, er det ikke overraskende, hvis der af og til ses nye sommerfugle og andre insekter, som gæster os sydfra.

Arterne er vist i grupper iht. den officielle insektgruppering. For hver gruppe er der et præsentationsbillede. Klik på dét eller på gruppenavnet, så vises der et galleri af de forskellige arter i gruppen. Alle billeder i galleriet vises i stort format ved et klik på billedet. Tekst til lille eller stort billede i galleriet popper op, når markøren hviler på billedet.

no images were found